Boktips LIVE på nett med Alexander Fallo, Ida Fjeldbraaten m.fl.

SkjønnlitteraturRomanerBoktips LIVE på nett med Alexander Fallo, Ida Fjeldbraaten m.fl.

Boktips LIVE er tilbake i strømme-versjon. 14. mai møter du blant annet Alexander Fallo, Audun Myskja, Ida Fjeldbraaten og Jens Oscar Jenssen.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Alexander Fallo, Audun Myskja, Ingrid Fjedbraaten og Jens Oscar Jenssen
Fire forfattere står på scenen med en meters avstand når Boktips LIVE returnerer. (Foto: C.F. Wesenberg, Caroline Roka, Anna-Julia Granberg og Åsmund Holien Mo)

Boktips LIVE er vår månedlige mini-litteraturfestival i Cappelen Damm-huset. Gjennom høsten og våren har det vært en stor suksess, men arrangementet måtte selvfølgelig legges på is i mars. Nå er vi klare til å gjenoppta tradisjonen, men da som månedlig sending på Boktips.no og på Cappelen Damms Facebookside. Hold av torsdag 14. mai kl 20.00!

Da møter du debutantene Alexander Fallo og Ida Fjeldbraaten. Audun Myskja kommer også, og skal fortelle om hvordan du kan finne ro med utgangspunkt i teknikkene i hans nye bok Kunsten å finne ro. Jens Oscar Jenssen og Viggo Johansen samtaler om Jenssens nye bok Stoisk ro, mens kveldens musikalske gjest er Hilde Louise Asbjørnsen.

Meld deg på Facebook-arrangementet her.

Instagram-poeten

Alexander Fallo er for tiden en av Norges mest populære poeter. I over seks år har han publisert dikt på Instagram, hvor han når ut til over 20.000 følgere. Nå debuterer han endelig i bokform med diktsamlingen du fucker med hjertet mitt nå.

Diktene er svært knappe i formen og kretser rundt et parforhold som tar slutt, tapet av en far og tomheten som oppstår når man for første gang i livet står helt alene. Forrige fredag føyk diktsamlingen rett opp på sjetteplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur.

Ida Fjedbraaten debuterer med Jerv

Ida Fjeldbraaten er kreativ leder i reklamebyrået Hausmann, og markedssjef i småforlaget Teori & praksis. Hun har tidligere hatt tekster i antologien Signaler, og i vår gir hun ut debutromanen Jerv.

Den handler om dyret i mennesket og mennesket i dyret. Jerv er en brutal, sår og drivende fortelling om kroppsvæsker, kjefter, tenner, gjørme og bitt, natur og kultur og om kreftene som kanskje aldri kan stagges og som bor i oss alle.

Audun Myskjas Kunsten å finne ro

I disse tider er det lett å føle struss og uro, så spørsmålet for mange av oss er hvordan vi henter oss inn igjen når det har blitt for mye for oss? Audun Myskja har gjennom legepraksis, kurs og retreater hjulpet tusenvis av mennesker til å finne roen både i øyeblikket og i livet.

I sin nye bok Kunsten å finne ro deler han erfaringene sine. Han inviterer til refleksjon rundt hva ro betyr for oss, og tilbyr pusteøvelser og andre teknikker når vi er rammet av ulike former for stress, følelsesmessige utfordringer og vanskelige livshendelser.

Om Stoisk ro og stoisismen som filosofi

Jens Oscar Jenssen er filosof og forfatter. Han har tidligere utgitt boken Det mystiske mennesket – en samtale med Johannes av Korset. Nå er han aktuell med boken Stoisk ro. Livsvisdom for vår tid.

Stoisismen er en livsfilosofi som er enkel å mestre. Den gir et sammenhengende, ikke-religiøst perspektiv på menneskelivet i en kaotisk verden og kan lære oss å takle motgang og leve et rikere liv. Jens Oscar Jenssen vil samtale om boken med filosof og forfatter Viggo Johansen.

En blanding av Marilyn Monroe og Billie Holiday

Helt til slutt holder Hilde Louise Asbjørnsen en mini-konsert. Hun er en norsk jazzsanger, låtskriver, revyartist og tekstforfatter, kjent fra egne utgivelser og opptredener. Hun er blitt beskrevet som en miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday.